søndag 15. juli 2012

Hei! Odd-Tore (OT) og Siw heter vi!

Vi er 2 reiseglade mennesker; en bergenser og en sarping, boende i Bergen.
Vi er så heldige at vi kan bruke mye tid med bobilen, og er samtidig veldig glad i å ta bilder og skrive om turene våre. 


Vi er forresten ikke så glad i å titulere bobilen som "bobilen vår" - så vi lager navn på de. Enkelt og greit.



Men det hele startet plutselig en sommerdag i 2005......

Fullstendig ut av intet.

Det kan ha begynt med en enkel tanke som ble til en setning; en veldig kort og upresis setning. Som kunne ha blitt forbigått uten å bli tatt hensyn til.

Men som av en eller annen grunn ble tatt hørt på. Og gjentatt. Og diskutert. Og en vag drøm ble til. Drømmen førte oss inn på nettet. Der fant vi fort et middel for å oppnå drømmen.

Det førte til en telefonsamtale, og noen få minutter senere var vi eiere av en campingvogn. Som vi måtte kjøre 60 mil for å hente. En veldig stygg, gammel, utslitt og illeluktende vogn skulle det vise seg. 4,5 meter lang. Fra 1977. Med delikate, originale putetrekk og gardiner. Og flotte lampetter. Og bulk med tilhørende lekkasje i taket.






Men etter en god del timer med fullstendig restaurering - viste det seg at campingvognen hadde potensialet!

OT flekket ut absolutt alt av inventar - og la nytt gulv, spikret fastseng, malte veggene i lysblå farge, lagde nye puter til spisekroken og satt inn toalett (Porta Potti) med vegg til sengen, og forheng til resten av vogna.



Vogna er fremdeles -77 modell, men den er helt klart verken utslitt eller illeluktende lenger!
Faktisk litt delikat i fargene, og en smule hygienisk. Selv om det betinger at en liker å gå på toalettet med kun et forheng som skiller stue,soverom og kjøkken. (Kanskje ikke akkurat liker, men aksepterer iallefall.)

Og kjøleskapet er en kjøleboks som må løftes ut av skapet. Og rommer kun det mest nødvendige, det sier seg selv egentlig selv.

Men jaggu skulle vogna få kjørt seg! Når vi først hadde fått hus på slep, så kunne vi ta det med så langt vi bare orket!

Og vår første tur orket vi å ta til Tromsø!! Via innlandsveien i Sverige.
Borte i 4 uker. 600 mil.

Med null peiling egentlig. Det ble en del problemer med både bil og vogn. Sånn er det å ha en gammel vogn, men ingen store skader. Og vi overlevde nok en sommer i Sølvpilen (OT måtte male den utenfor også, så den matchet mer til oppussingen innvendig!) Den turen forgikk kun i Norge, like lenge men ikke fullt så mange mil. (Se bilder på bildesiden vår.)

Deretter ble det bobil.

(Campingvogna havnet forresten på Sotra, en oljearbeider som trengte billig leilighet.)

Vi kikket litt på nettet og fant vår drømmebil, etter lommeboka å dømme iallefall, på Løten.

Det ble en Rimor TX370 1999. Den trengte litt oppussing den også, så at OT er en handymann er helt klart en stor fordel!



Etter å ha brukt Rigmor i 4 år har vi fartet i mange land i Europa, nevner i fleng Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Slovenia, Kroatia, Frankrike, Belgia og Nederland.

Så en septembersøndag i 2011 vurderte vi å bytte den ut med litt nyere modell. Vi tok bilder og la den ut til salg søndag kveld, solgte den på mandag, OG kjøpte ny på tirsdag! Ikke verst når planen igrunn var at "denne gangen skal vi bruke laaang tid og virkelig få med alt det vi ønsker i bilen"!

Nok en gang kjøpte vi kun etter bilder på nettet, og denne gangen havnet vi i Lørenskog og hentet vår Adria Coral Compaq 2009-modell. Vi ble superfornøyde med en gang! Og vi er sikre på at vi får vanvittig mange herlig turer med Botox også!!!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar